Bezoekersfolder

Uniek bakkerij concept

Een bakkersbedrijf in een oeroude graanmaalderij: De Bakkersmolen is de volgende stap in het ‘Schuldtijdperk’, dat al vijf generaties lang brood bakt in Oldebroek. Eigenaar Jan-Aart Schuld: “Het bakkersambacht is té mooi om niet aan de buitenwereld te laten zien. We kunnen wel achter gesloten deuren de mooiste kwaliteit maken, maar we moeten met ons verhaal naar buiten.”

Stap terug in de tijd

Op een van de mooiste stukjes van Elburg (Oostendorp) staat de authentieke Achtkantige stellingmolen “Molen de Tijd” uit 1854. Na enige tijd te koop te hebben gestaan, kocht de Oldebroekse bakker en ondernemer Jan-Aart Schuld de molen. Hij kreeg van de gemeente Elburg toestemming om “Molen de Tijd” in te richten

Molenmeisje

De molen is het domein van de molenaars. Martin, Henk en ons ‘molenmeisje’ Stella bedienen de molen nog helemaal met de hand, echt vakwerk! Aan de voet van de molen, in de molenbakkerij, komen verschillende vakgebieden samen: een prachtige bakkerswinkel waar het brood en gebak heerlijk geurend op zijn nieuwe eigenaar ligt te wachten, dan de kleine ijsfabriek waar echt alles puur en eerlijk wordt bereid met lokale grondstoffen zoals verse boerenmelk en sorbets van vers fruit, de desembakkerij waar het ambacht vanaf spat en de chocolaterie waar onze chocolatier haar talenten laat zien met de mooiste kunstwerkjes. Deze totaalervaring, zeker in combinatie met horeca, is fantastisch voor de bakkerij van de toekomst.

Smaakvol winkelen

In de voormalige graanschuur bevindt zich onze sfeervolle winkel. Hier verkopen wij onze Franse broden en broodjes naast Hollandse broden, gebak en koeken uit onze bakkerij in Oldebroek. Het bakkersassortiment wordt aangevuld met de kleine ijsfabriek, unieke bieren, mooie wijnen, chocolade en diverse leuke cadeaupakketten.

Chocolade maken

Hier zie je onze meesterchocolatier aan het werk. Met de fijnste Belgische, verantwoorde chocolade maakt hij bonbons en repen van eigen label. Het hele jaar door vind je hier steeds wisselende smaken en collecties al dan niet gerelateerd aan de seizoenen. Onze prachtige Royal Blue verpakkingen maken van onze chocola een koninklijk geschenk. Laat je verleiden door de geur van chocolade en ontdek onze unieke chocolade collectie.

Smaakvol ontbijt en lunch

Het unieke bakkerij concept wordt compleet door de sfeervolle brasserie met veranda en terras. Een prachtige speksteen kachel scheidt de winkel van het horecagedeelte. Neem plaats bij de geweldige ‘speculaasbar’ of in de grote glazen serre aan de voorkant, die een doorgang heeft naar het terras. Geniet van de lekkerste specialiteiten uit de streek, een speciaal biertje, een goed glas wijn, diverse warme of koude dranken, gebak of een lekkere lunch. Ook boven rondom de authentieke hamermolen waar de ouderwetse silo’s en werktuigen nog intact zijn gebleven, is het sfeervol genieten.

Kleine ijsfabriek (in het seizoen)

Stap onze World Wide Bakery binnen en ontdek onze ‘Kleine IJsfabriek’. Hier maakt onze eigen ijsbereider van natuurlijke ingrediënten, denk aan boerenmelk, vers fruit en echte vanille, Italiaans ijs van topkwaliteit. Gun jezelf een geluksmomentje van een kwartier onder de molen en proef onze bijzondere smaken.

Download folder