Eten

Onderstaand eten/buffetten zijn te verkrijgen vanaf € 16,95 p.p.

Wij verzoeken u contact op te nemen via de mail met de brasserie voor alle mogelijkheden.

Plate service

Een royaal bord met heerlijk ‘feel good food’. Op klassieke wijze bereide succesrecepten waar je blij van wordt.

Keuze uit:

– Runderstoofschotel met Veluws bier en kloosterkruiden.
– Kipblokjes in satésaus met atjar, kroepoek en seroendeng.
– Stoofpotje van kabeljauwbuik, stoofgroenten en mosterdsaus.
– Gepaneerde varkensfilet schnitzel met gebakken uiringen.
– De Molensteen: een stevige rundvlees hamburger belegd met ham, kaas en omelet. Daarbij Zwolse mosterd mayonaise en huisgemaakte ketchup.

Elke plate wordt geserveerd met oven aardappeltjes, rauwkost en seizoensgroenten.


Walking dinner ‘rondje van de Molenaar’.

Een molenaar kan slecht zitten, is altijd in de weer. Het leuke daarvan is dat je allerlei mensen spreekt en mooie verhalen deelt. Onder andere over de heerlijke streekspecialiteiten die onze regio te bieden heeft.

Carpaccio van licht gerookte IJsselvallei biefstuk met reepjes overjarige Doornspijker boerenkaas en roomdressing. Met een broodmandje van de Bakkersmolen.
***
Soep shot van bospaddenstoelen bouillon.
***
Geplukte warme zalm op Veluwse parelgort met schuim van peterselie en bieslook.
***
Torentje van aardappel/knolselderij puree, rode kool met appel en Elspeets draadjesvlees met een jus van bier en honing.
***
Puntje fenegriek kaas met caramel van gebakken appel.
***
Dessert van de Bakkersmolen.


Molen buffetten

Uitnodigende gerechten die meebewegen met het seizoen, gevarieerd zijn van smaak, zowel de grote als kleine eter vind allerlei heerlijks van zijn of haar gading.

Herfst- en winter buffet
Veluwse hutspot van aardappel, ui, peen, pastinaak en bruine bonen.
In witte wijn en ganzenvet gesmoorde zuurkool stamppot met appel en rozijnen.
Klassieke boerenkool stamppot met ingemaakt geel mosterdzaad.
***
Gesneden kalfsrookworst met huisgemaakte jus.
Gebraden rundergehaktballetjes.
In de roomboter gebraden kippenboutjes.
***
Gemengd tafelzuur, Zwolsche mosterd, verse appelcompote, gemengde herfst salade met geroosterde noten en appelstroop dressing.

Lente- en zomer buffet
Met zoute boter in de oven gebraden Veluwse boerderij eendenboutjes.
Zachte gegaarde boerenham in groene kruiden bouillon.
Veluwse scharrelhoen, gevuld met salie, omwikkeld met rauwe ham, geserveerd in roomsaus.
***
Witte rijst met kapucijners, gebakken ui en reepjes pekelvlees.
Gebakken aardappeltjes met bosui en blozende cherry tomaatjes.
Ovenschotel van seizoensgroenten met Doornspijker boerenkaas.
Gemengde groene salade met honing-mosterd dressing.


Veluwe buffet

De Veluwe – zeker de noordwest zijde grenzend aan de voormalige Zuiderzee – is van oudsher een gebied van hard werkende families. Door de eeuwen heen werd gewerkt op het land en op de zee. En terwijl de dagelijkse kost vooral voedzaam en praktisch moest zijn, werd bij de hoogtijdagen van het leven ook zeker genoten van typisch Hollandse klassiekers. Dit buffet is daar een mooi voorbeeld van.

Voorgerecht: Stoere houten planken die op tafel worden gezet om te delen, zoals bij een boerenbruiloft. Royaal gevuld met huzarensalade, Gelderse beenham, gegrilde kiprollade met vossenbessen, Gelderse worst, boerenpaté, garnalen cocktail, tafelzuur, rauwkost en fruitgarnituur. (NB: tegen meerprijs kan dit voorgerecht ook op bord of in buffet vorm worden geserveerd)
***
Hoofdgerechten buffet: Varkenshaaspuntjes in groene pepersaus. Met roomboter en zeezout in de oven gebraden Veluwse scharrelhoenboutjes. Draadjesvlees in een ambachtelijke saus van paddenstoelen en donker bier. Gehaktballetjes in tomatensaus.
***
Garnituren: Aardappelpuree met roomboter en bieslook, gebakken aardappeltjes met spek en ui, verse seizoensgroenten, verse appelcompote.


Kinderbuffet

Voor onze kleine gasten maken we groots smakende gerechten. Hoofdgerechten buffet: Kipspiesjes met (apart geserveerd) satésaus. Gehaktballetjes met satésaus. Mini frikandel met (apart geserveerd) mayonaise en ketchup. Poffertjes met poedersuiker. Appelmoes. Gebakken aardappeltjes.


Hanze buffet

Elburg heeft door de eeuwen heen een unieke plek ingenomen op de rand van Veluwe, IJssel en Zuiderzee. Met bos, akker en heide als achterland, de zee aan de einder en de handelsroutes naar de Hanzesteden voor exotische import. Eigenlijk is deze vestingstad een onvolprezen culinair centrum. Bij de Bakkersmolen komen al deze smaken nu samen.

Voorgerechten proeverij: Op het buffet staan tal van proefbordjes klaar met: Carpaccio van lichte gerookte IJsselvallei biefstuk. Geconfijte Veluwse boerderij eend met jam van rode ui. Taartje van gerookte makreel met groene kruiden zure room. Aardappel-tuinkruiden salade met Deense haring. Doornspijker boerenkaas met een crunch van geel mosterdzaad. Geitenkaas uit Terwolde met roggekruim en appelstroop. Hollandse groenten in ’t zuur met kiemscheuten en mostermayonaise. Geserveerd met brood van de Bakkersmolen.
***
Hoofdgerechten Roosterij: Onze chefkok heeft heerlijk gebraad voor u bereid, wat ter plekke aan het buffet wordt gesneden. Daarbij diverse garnituren en sauzen waarmee u zelf het hoofdgerecht kunt completeren. IJsselvallei entrecote, ingewreven met zeezout en kloosterkruiden. Op lage temperatuur gegaarde kalfssucade. In de oven gebraden scharrelhoen. Extra: zalmzijde, in zijn geheel op de huid gebakken.
***
Sauzen: groene pepersaus, paddenstoelenjus, rode wijn saus, dragonsaus.
***
Garnituren: Gegratineerde roomaardappeltjes, gebakken aardappeltjes met spek en ui, verse seizoensgroenten, gemengde groene salade, verse appelcompote. D